Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Mahy Collection – De reserve

Ghislain Mahy kocht in 1944 een Ford T. Dat bleek de eerste auto van een verzameling die uitgroeide tot een duizendtal auto’s die de collectie van Mahymobiles zou gaan vormen. Het is een unieke en enige verzameling in de wereld waar zoveel oldtimers samen zijn gebracht. Alles wat betrekking heeft tot automobiel en het wegvervoer sedert 1895 is vertegenwoordigd in “Mahymobiles”. Gedurende een halve eeuw kreeg de collectie vorm in het voormalige “Wintercircus” in Gent.

Een selectie van 230 auto’s werd in 1986 overgebracht naar Autoworld in Brussel, waar ze in het museum van het Jubelpark zijn opgenomen.

In 1997 kocht Leuze-en-Hainaut de oude textiel fabrieksgebouwen Ernaelsteen, om er een automuseum op te richten. 3 jaar deed men er over om de gestockeerde oldtimers naar het pand over te brengen.

In 2000 opende het museum de deuren. Dit was de start voor het museum “Mahymobiles”. In het museum is een collectie historisch speelgoed ondergebracht, een retrospectief van tweewielers (fietsen en moto’s), een didactische zaal (motoren en chassis, en een mini piste voor de kinderen, een galerie gewijd aan de evolutie van de carrosserie en de raids

bron: Wikipedia

in het najaar van 2021 wordt een deel van “de reserve” tijdelijk terug overgebracht naar de Vinckier Site te Gent. De “reserve” collectie bestaat uit een 600 tal wagens, wachtend op restauratie en nooit eerder aan het brede publiek getoond.

Speciaal voor deze expo werden 50 exemplaren geselecteerd

een kleine impressie …

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén