Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Autopark F.

50 vintage auto’s, één voor elk levensjaar, 50 wagens stuk voor stuk gebouwd in het jaar 1950. Dit is wat de Duitse M.F. zichzelf cadeau deed om, hoe raad je het, zijn 50ste verjaardag te vieren. De blikvanger daar is toch wel de Jaguar XK120 met een waarde van 130.000£ waarin M.F. in 1984 een grand prix race won in Duitsland. Je vindt ook een Porsche 356 racer en een Buick tussen de verzameling.

De auto’s staan ondertussen sinds het jaar 2000 in zijn eigenste tuin te verkommeren en zijn gekend tot ver buiten de landsgrenzen. Wegens te stijgende belangstelling in zijn “one million dollar car parc” zoals hij het zelf graag noemt, kan je mits afspraak een bezoek brengen aan zijn domein. Geen afspraak is geen toegang wordt gezegd, ik heb echter aan de lijve ondervonden dat eenmaal je ter plaatse je geld bovenhaalt je er toch meteen in komt, afspraak of niet het geld blinkt en rolt dan ook aardig binnen. Zo liep het park ook die dag stilaan vol met belangstellenden, fotografen, en toevallige passanten. Als het regent kan je er zelfs een paraplu huren én de bar is open om de dorst te lessen, zolang het maar geld in het laadje brengt want ik vermoed dat deze man zijn bankrekening aardig geslonken is na dergelijke zotte ingeving.

In deze set zie je niet alle voertuigen want het was door de drukte vaak moeilijk fotograferen, maar ga gerust zelf een kijkje nemen, het is zeker de moeite waard

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén