Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Patton’s Yard

Patton’s Yard (BE)

Dankzij een, weliswaar onaangekondigde boskap, viel mij plots op dat er dieper in het resterende bos wat oude legervoertuigen gestald stonden. Ik parkeerde mijn wagen en ging te voet een kijkje nemen maar botste algauw op een paar grachten en een omheining. Ik oriënteerde dan maar waar de tuin kon beginnen en besloot op goed geluk te gaan aanbellen. De eigenaar was in eerste instantie niet meteen geamuseerd met mijn vraag of ik de voertuigen mocht fotograferen maar algauw bleek zijn ongenoegen eerder de oorzaak te zijn van diezelfde maar vooral onaangekondigde boskap en  het feit dat zijn voertuigen nu wel degelijk zichtbaar zijn voor de man in de straat.  Hij zei me dat hij dus dringend actie moest ondernemen om zijn verzameling terug de nodige beschutting te geven.

De man zelf is lid van een vereniging van Amerikaanse Legervoertuigen en zijn hobby bestaat dat ook uit het verzamelen en vooral restaureren van trucks. Om een lang verhaal kort te maken kreeg ik toch onverwacht het akkoord om wat foto’s te nemen in zijn tuin. Ik zei de man ook meteen dat ik geen interesse had in de gerestaureerde voertuigen, want die kan ik evengoed in een museum bekijken, het waren de wrakken die mijn interesse hadden gewekt en net dat was voor hem genoeg om mij binnen te laten in de tuin.

Helemaal achterin onder de half open schuur stonden een 4 tal truck en een halftrack rijklaar met nummerplaat voor een event later deze maand, deze mochten niet gefotografeerd worden maar zoals ik zei, die vind je ook in een museum , geef mij maar de wrakken.

 

 

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén