Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

trip Italië 2016

3/6/2016 tot 8/6/2016

We weten allemaal dat Italië een prachtig land is op zowat alle vlakken van cultuur, weersomstandigheden, de landschappen, het eten, de wijn, noem maar op. Maar ook op het gebied van Urban Exploration kan dit land tellen. Je vindt er tal van prachtlocaties die jaar na jaar onaangeroerd konden wegkwijnen in het verval. Het land is bekend om zijn enorme kloosters, zijn instellingen voor geesteszieken, zijn kerken en zoveel meer. Het was dan ook een fantastisch vooruitzicht die vrouwlief mij aanbood tijdens het aperitief van ons 10 jarig samen zijn. Toen we de glaasjes cava tegen elkaar aantikten keek ze me aan, glimlachte en zei ‘Moest ik nu aan Artur, Kenneth en Sieg eens vragen of er nog een plaatsje vrij is op de achterbank van hun “Italian Rental Car’ ? Ik keek haar verrast aan en kon op geen enkel deftig woord komen en produceerde waarschijnlijk enkel wat oergeluiden. Ja ik geef toe, die had ik niet zien aankomen! Uiteraard was ik meteen laaiend enthousiast want ik herinner me de beelden en verhalen van hun trip in 2015 nog levendig. Zo gezegd zo gedaan stuurde mijn Vi even later een sms naar Tuur en voor zover ik mij herinner was ook hij even de kluts kwijt, of het ook oergeluiden waren kan ik niet bevestigen want dat is via sms onduidelijk, wat wel duidelijk was dat Tuur niet meteen doorhad dat ik dit jaar ook effectief als compagnon mee zou afreizen naar het land van zon, wijn en verlaten locaties. De maanden streken voorbij en we organiseerden een aantal “vergaderingen” waarop we meer porto dronken en straffe verhalen vertelden dan effectief iets planden maar uiteindelijk kreeg de planning wel op tijd de finale vorm, werden de B&B’s, de vlucht en de huurwagen geboekt en waren we klaar voor vertrek. Vi had ons in alle vroegte, met pak en zak afgezet op de luchthaven en paar uur later hingen we in het luchtruim. De Sieg had al meteen een gesprekspartner gevonden, met name “de onbekende man op stoel 24D” en terwijl Tuur en Kenneth zich op het gemak in de zetel hadden genesteld zat ik als versteend met de ogen dicht mijn laatste wensen te brabbelen. Voor zij die het nu nog niet weten, ik heb echt wel stress om te vliegen 🙂 Desondanks mijn doemdenkerij  waren we een aantal uur later alweer veilig geland, werd de huurauto volgeladen, de coördinaten van de eerste locatie ingegeven en kon het avontuur echt beginnen. Het werden 6 fantastische, maar verdomd vermoeiende dagen. We bolden 1650km van west- naar oostkust en terug, bezochten 30 locaties waarvan we er 22 konden fotograferen. 8 locaties lukten niet door omstandigheden (dichtgemaakt, slechte timing, buren die op de loer liggen en zelf gewoon de ingang niet vinden terwijl die er wel ergens moest zijn) we sliepen in 5 verschillende B&B’s en bezochten elke avond een plaatselijk restaurantje om de innerlijke mens aan te sterken met de inheemse lekkernijen, lees dus: pizza, pasta, rode wijn, limoncello, etc… Na 6 dagen avontuur stapten we moe maar voldaan het vliegtuig op en keerden tevreden huiswaarts. Bij deze nog een dikke merci aan de vrienden Artur, Kenneth en Sieg voor de 6 toffe dagen met jullie en uiteraard ook aan mijn Vi om mij zolang te willen missen X ! De foto’s volgen, maar toch alvast een weliswaar “klein” voorsmaakje 🙂

La Vita E Bella

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén