Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Trip Italië 2021

21/09/2021 tot en met 28/09/2021

Onze geplande trip naar Italië in 2020 werd door het wereldbekende én gevreesde COVID-19 virus tot tweemaal toe op het allerlaatste moment afgelast. We slaagden er toen blijkbaar telkens in om de datums, nochtans ruim op voorhand bepaald, vast te leggen op een moment dat er opnieuw verstrengingen werden opgelegd door de regering . Het mocht dus niet zijn en zo werd 2020 een jaar om snel te vergeten

2021 startte niet meteen veelbelovend en de versoepelingen kwamen maar mondjesmaat. De kleurcodes per land werden beter en dan weer slechter, geen ideale omstandigheden om vluchten en hotels te boeken. Het voorjaar was m.a.w. ook voorbij voor we het goed en wel beseften.

De zomervakantie maakte, door het slechte weer niemand gelukkig en ook toen slaagden we er niet in om een week te vinden die voor elk van ons drieën haalbaar was.

En zo werd het september en beseften we, als we dit jaar nog willen vertrekken gaan we er toch zeer snel moeten over beslissen. De dagen korten snel en de doemscenario’s van een “moeilijke herfst” prijken opnieuw als voorpaginanieuws in elke krant.

En zo slaagden we er toch in om samen op korte termijn een beschikbare week te vinden. Ideaal was het niet en al zeker niet voor de thuisblijvers. Mijn Vi beleefde net dé drukste week van de maand met externe opleidingen en lange dagen op de baan of op kantoor. Gelukkig konden we rekenen op de zoon die, na een lange revalidatie periode als gevolg van een arbeidsongeval weer aan het werk mocht in diezelfde week, om toch wat bij te springen thuis, waarvoor dank Neill !! Voor Ringo viel het vertrek net samen met de thuiskomst van zijn vrouw waardoor ze elkaar eigenlijk amper hebben kunnen zien.

Dinsdag 21/09/2021 arriveerden we uiteindelijk voor dag en dauw op de luchthaven van Charleroi om aan te schuiven aan de controleposten met de nodige documenten zoals een PLF, een EU Covid safe pass, etc.

Dit alles doet je pas goed beseffen hoe makkelijk we het voor de ganse pandemie wel hadden om ergens naartoe te reizen. We waren gelukkig met alles in orde en ook de vlucht vertrok deze keer mooi op tijd zodat we reeds om 7:40 al op Italiaanse bodem stonden, klaar voor een nieuw avontuur in ons geliefde land.

We reden, verspreid over 7 dagen een mooie 2070 kilometer bij elkaar doorheen de diverse regio’s van Noord Italië en dit leverde ons weer heel wat mooi beeldmateriaal op en we blikken moe maar vooral heel tevreden terug op een meer dan geslaagde reis. Bedankt aan mijn vrienden Artur Bex en Ringo Decuyper voor het gezelschap en de vriendschap. We hebben ook deze keer gezweet en gestrest, gelachen, honger gehad, teveel gegeten op een veel te laat uur. Halve nachten geslapen en dan ingedommeld op de passagierszetel, redbull gedronken om er terug door te komen. ’s Avonds dronken we limoncello om de vangst te vieren. Ik had het voor geen geld van de wereld anders willen beleven. bedankt ook aan mijn Vi en Ina om mij nogmaals zo lang te willen missen, de thuisblijvers zijn voor mij de echte helden

<3

de route
een paar actie en relax momenten ....

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén