Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Expositie Fotografie

Buren Bij Kunstenaars editie 2015

17 & 18/10/2015

Na maanden van voorbereiden en uitkijken was het eindelijk zover. Het weekend van onze expo.

Dit jaar wilden we het groter en beter doen dat de vorige edities, alle ingrediënten waren aanwezig, we maakten allemaal ruim voldoende reclame in de voorgaande maanden en weken, het materiaal was tijdig gereserveerd , we hadden een nieuwe zaal, twee extra kameraden om mee te exposeren én iedereen had nieuwe, adembenemende werken gedrukt op groot formaat.

Artur Bex en ikzelf waren de vrijdagmorgen 16/10 al vroeg in de weer. Te vroeg eigenlijk waardoor we een paar uur tijd over hadden en wat kan je als fotograaf dan beter doen dan een locatie te gaan checken. We hadden goede hoop, want we waren getipt dat de locatie weer doenbaar was. Eenmaal ter plaatste werd die hoop al snel van tafel geveegd als we een mooi blinkend cijferslot en een dito ketting aan de poort zagen. Maar zoals het een goede urbexer vergaat dachten we na over een mogelijke oplossing en werd onze creativiteit én geduld beloond want een klein halfuurtje later stonden we met ons tweeën aan de andere kant van de gesloten poort konden we onze camera uit de tassen halen om aan het werk te gaan. Ik geef toe, de locatie was minder interessant dan verwacht maar ik haalde toch voldoening uit deze explore.

Kort na de middag reden Artur Bex en ikzelf met de eerste lading panelen naar de zaal. Tijdens het lossen van de eerste lading ging het echter behoorlijk mis waardoor ik, mede door mijn klungeligheid bijna mijn vingers had gebroken. Ik kreeg de volle 20 tentoonstellingspanelen op mijn vingers en benen met als gevolg een bloederige hand en twee blauwe knieën. Artur sleurde en zeulde met de panelen dat het een lieve lust was terwijl ik aan de kant zat, hopende dat zowel mijn gevoel in mijn vingers terug kwam, alsook het kleur in mijn gezicht. Beiden kwamen terug….het kleur voel je niet, de kloppende pijn in de vingers daarentegen? Maar niet getreurd en zonder trunten reden we een half uur later verder om lading twee.

Vanaf 18:00 konden we dan eindelijk starten met de finale opzet. Maar omdat ik mijn hand had bezeerd deden we een oproep via facebook naar een paar sterke armen om ons te helpen de panelen op te zetten. Twee mensen voelden zich geroepen om ons te helpen!! De zaal werd kaal gezet en de eerste panelen kregen hun plaats en zo bouwden we verder en verder. Vi zeulde ondertussen met emmers warm water, sponzen en schuurcrème om de panelen op te poetsen. De spots werden geplaatst, aangesloten en getest. De ophangsystemen geplaatst om dan finaal onze werken een te plaats geven. Het was 00:50 als we de deur achter ons dichttrokken en huiswaarts reden voor een korte nacht.

Zaterdagmorgen waren we alweer om 9:00 in de zaal om deze nu volledig klaar te stomen voor de bezoekers. De verwarming aan, de werken nogmaals gecontroleerd als ze nog mooi recht hangen, de spots gecheckt. Wat kaarsjes op de aperitief tafels voor de gezelligheid. Een paar potjes snoep, wat ballonnen aan de deur en wegwijzers in de straat en we kunnen van start gaan. Het was net geen 10:00 als de eerste bezoekers al aan de deur stonden. We kregen ongelooflijk veel bezoek over de vloer, familie, vrienden, kennissen, collega’s, nieuwsgierigen, bekenden, onbekenden, bewonderaars, reizigers… te veel om op te noemen. Op zondag deden we dit alles nog eens over maar dan in het kwadraat!

We kunnen met ons allen voldaan én uiterst tevreden terugblikken op een meer dan geslaagde editie en denken nu al aan hoe we het volgend jaar gaan aanpakken.

Bedankt aan mijn lieve vrouw Vi, mijn vrienden Artur en Kenneth, het was een eer om met jullie te kunnen exposeren. Bedankt aan onze vrienden Martine, Jan en de directie om ons de zaal toe te vertrouwen. Bedankt aan de lieve juffrouw om mijn bijna verpletterde en bloedende vingers te verzorgen. Bedankt aan Eddy en zeker aan Angel om ons te helpen bij het opzetten én afbreken van de expo ! En uiteraard BEDANKT aan al onze bezoekers, het is dankzij jullie allemaal dat dit weekend zo geslaagd was !! Op naar editie 2016

wie de expo gemist heeft kan hier alle werken nog eens nazien

 

BBK 2015

BBK 2015

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén