Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Manicomio Di C.

Een van de vele voormalige Psychiatrische ziekenhuizen in ItaliĆ«; ook wel  Ospedale C. genoemd was gespecialiseerd in de behandeling van ernstige psychische stoornissen , zoals klinische depressie , schizofrenie en bipolaire stoornissen. De gebouwen bestaan nog steeds uit diverse delen, waarvan het oudste deel ook meteen  het mooiste is. Bij de hoofdingang vind je de  toegangsdeur in loodglas die je meteen ook een blik geeft op de prachtige vervallen lobby en de beide gangen die je links of rechts verder het gebouw in brengen.

Het was even zoeken naar dit oude deel want vanaf de buitenkant is het niet meteen herkenbaar en de meer “recentere” delen van het complex toonden ons weinig interessant materiaal om te fotograferen. Zo liepen we stelselmatig elk deel van het gebouw af, gang na gang, verdiep na verdiep toen we plots de plafonds van het moderne “vlakke plafond” zagen veranderen naar de koepelvorm zoals je ze bij de hoofdingang kan terug vinden.

Terwijl we in dit deel van het gebouw waren hoorden we plots dichtbij een aantal stemmen, dit bleek gelukkig van buiten te komen waar een overenthousiaste gids aan zijn groep belangstellenden uitleg stond te geven bij het gebouw, wij net aan de andere kant van het kapotte raam verstonden er geen woord van, maar dat was dan ook niet de reden van onze komst…

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén