Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Power X

Wie mij al even kent weet dat mijn voorkeur door de jaren heen is overgegaan naar Industriële sites, wat niet wil zeggen dat ik daarom huisjes of andere locaties minder leuk vind, het is gewoon de manier van beleven. Waaronder ook deze enorme staalfabrikant die, wat mij betreft toch het niveau haalt van onze oude Belgische trots “ECVB“.

De site is zo groot dat we deze onmogelijk op één dag helemaal konden bezoeken maar we hadden het vooral gemunt op het oude deel. Als je op de kaart kijkt is dat deel maar een pinkje groot in vergelijking met de rest dus ik vraag me heden nog steeds af wat er verder te zien is. Het oude deel was verrassend goed te bereiken want de ervaring leert ons dat zware industrie in veel gevallen goed wordt afgesloten en in sommige gevallen ook is voorzien van security en/of camera bewaking.

We bezochten er in feite drie delen, als eerste de oude energie centrale, een wirwar van buizen, ventielen, drukmeters en controlepanelen. Daarna brachten we een bezoek aan de machinekamer/compressor ruimte waar het licht ons supergoed gezind was en ons gratis een reeks sunbeams cadeau deed. Als laatste bezochten we de enorme turbinehal waar we echter moesten vaststellen dat deze deels werd gebruikt als opslagplaats en dat er ook reeds gerenoveerd werd aan de grote wielen.

buiten konden we de werklui horen én zien dus hier bleven we maar kort omdat we vreesden dat er wel eens werklui de hall kon binnenkomen. Bij het grote wiel zagen we ook een aantal verklikkers aan de muur, we deden ons best om daar uit de buurt te blijven want we wisten niet of deze al dan niet werkend waren.

later kregen we bevestiging van andere explorers dat ze wel degelijk beweging detecteren en de dader meteen trakteren op een sirene. Enige optie is dan de sprinters benen van Usain Bolt aantrekken en maken dat je weg bent voor de arbeiders je vinden. Veel succes voor zij die de poging nog willen wagen.

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén