Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Skiclub Z.

Skiclub Z. (BE)

Een van de laatste outdoor skipistes, die nog gebruik maakte van “borstels’, moet na 50 jaar sportlessen verzorgen aan beginnende en ervaren skiërs verdwijnen.

Begin juni 2017 gebeurde, onder luide aanmoediging van clubleden en sympathisanten, de allerlaatste afdaling. Die was geveild ten voordele van de club die nu een nieuwe stek moet zoeken. voorlopig kunnen de leden nog terecht in een tijdelijke Skidôme.

Ik heb deze oude piste eerder per toeval ontdekt toen ik er in de buurt een afspraak had. Het viel me direct op dat de piste er maar troosteloos bijlag dus ik pinde de locatie in mijn GPS en besloot later terug te keren.

Nu, eind december 2017, was het dan zover en op een natte vrijdagmorgen stapte ik op de piste af. Het werd een moeilijke karwei om deze te betreden want de trappen waren reeds verwijderd en het oude hout was groen, glad en hier en daar leek dit mij minder betrouwbaar waardoor ik besloot om niet tot helemaal boven te gaan. Toen ik eenmaal de eerste meters had beklommen en aan “de aankomst” de enorme piste kon overzien vond ik het alvast voldoende en was de zin om tot boven te gaan ook meteen verdwenen, ik en hoogtes… het gaat na al die jaren nog steeds niet goed samen. Toen er plots regen kwam opzetten repte ik me weer naar beneden om te schuilen onder de piste, wat maar een beetje bescherming bood want de regen vond ook daar zijn weg naar beneden via de borstels. Eigenlijk was de beslissing om deze oude knar te sluiten geen slechte beslissing geweest als ik zie hoe snel deze in een paar maand achteruit gaat want vroeg of laat zou de afdaling van een lid misschien wel eens via de verkeerde kant kunnen gebeuren.

 

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén