Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Bureau Central

Bureau Central (FR)

Dit enorme gebouw, daterend uit 1704 werd rond 1720 door de familie Wendel ingericht al kantoorgebouw voor de toenmalige staalfabriek in het dorp H.

Door de jaren heen werd de site om en rond het hoofdgebouw met regelmaat uitgebreid, zo ook met een privĂ©woning voor de familie , die de geschiedenis is ingegaan als “Chateau Des Wendel” Het kasteel werd enkele jaren terug gedeeltelijk gesloopt en gerenoveerd tot een prachtig stukje architectuur.

De restanten van het enorme kantoorgebouw bestaan heden nog steeds uit een grote L-vorm, drie verdiepen hoog met een riante binnenzaal met glaskoepel. Via deze centrale plaats heb je toegang tot het ganse gebouw die bestaat uit eindeloze gangen met recht en links de kamers die ooit als burelen fungeerden. het verval is er na ruim 30 jaar leegstand op een niveau dat het op bepaalde plaatsen erg gevaarlijk is. De ramen bieden geen weerstand meer aan wind en regen dus de natuur heeft hier vrij spel.

Mijn bezoek dateert van juli 2015 en ik ben nu ruim twee jaar later nog steeds onder de indruk van de pracht die dit gebouw na al die jaren nog steeds uitstraalt, ondanks de verre staat van verval. Zover ik heb gehoord zou het gebouw nu voorzien zijn van camerabewaking en komen er ook effectief bewakingsagenten op af indien er personen worden gesignaleerd om en rond de gebouwen. Ik ben dus zeer blij dat ik deze heb mogen zien en beleven, hopelijk kan ik jullie via deze set meenemen naar wat ooit was…

 

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén