Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Chateau De La Foret

Of met de echte naam, Het Kasteel van Moulbaix

Het kasteel is gebouwd in 1860 in opdracht van markies Oswald Du Chasteler (1822-1865), afstammeling van de oude Henegouwse familie van onder anderen generaal Jean-Gabriel du Chasteler. De familie Du Chasteler, ook De Chasteleer of Van Chasteleer, vestigde zich sinds de late middeleeuwen in het dorp. Het kasteel vervangt een huis uit 1502. Het kasteel is gebouwd op de oude feodale vesting. Er zijn er nog enkele overblijfselen in het kasteel te vinden.

Het huidige kasteel gebouwd door architect Desiré Athois Limburg is rechthoekig geflankeerd door vier hoektorens en versterkt met achthoekige torentjes aan alle vier zijden. Het kasteel heeft 344 ramen.

Tot 2007 werd het bewoond door Nadine de Spoelberch (1922-2007), gravin d’Ursel. Het staat bekend als spookkasteel. Volgens website ‘The Ghosthunter’ zou elke nieuwe eigenaar zijn weggevlucht uit het kasteel. Er zouden drie zelfmoorden zijn gebeurd, twee kinderen vermist en nooit teruggevonden en een inbreker zou dood zijn teruggevonden op de trap. In september 2015 is besloten om het kasteel openbaar te verkopen.  – bron Wikipedia

Jarenlang is dit kasteel dé natte droom geweest van elke Urban Explorer maar enkel een beperkte kring is er ooit in geslaagd het kasteel ongezien in en terug uit te komen. Ondanks de spookverhalen die Ghosthunter vertelt heb ik echter nooit iemand horen vertellen over paranormale activiteiten en/of  ervaringen tijdens hun bezoek aan het kasteel. Wat ik wel moet toegeven is, op veel van mijn foto’s heb ik lichtvlekken, witte bollen en soms een soort lichtere waas. Ikzelf wijd het aan lensflare maar het vreemde is dat ik nooit eerder, op welke locatie dan ook, zoveel last had van dit fenomeen. De Ghosthunter of andere “believers” zullen dit alvast categoriseren onder Orbs.  Ik echter noem het brute pech en een pain in the ass om met dergelijke foto’s thuis te moeten komen. Maar feit is dat ik gewoon blij ben dat ik deze klassieker van mijn wishlist kan afpunten.

Ondertussen is het kasteel verkocht, leeggehaald en gerestaureerd.

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén