Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Chateau Du Rève

Chateau Du Rève (FR)

Dit prachtige kasteel, alhoewel ruïne hier beter op zijn plaats is, is een pareltje als het op verval aankomt. De enorme koepel met smeedijzeren leuning waar het klimop naar beneden groeit is toch wel dé blikvanger hier. Het kasteel werd jaren terug deels door brand verwoest en is sinds die fatale dag overgeleverd aan de grillen van de natuur en dat is er echt wel aan te zien. De bovenste verdieping, op niveau van de koepel is niet meer bereikbaar en ik vraag me toch stil af wat er te zien is. Heel even dacht ik dat mijn nieuwsgierigheid het zou halen maar de staat van de trap haalde me snel terug naar de werkelijkheid en dat is dat het echt niet meer veilig is.

Het was best een pittige wandeling door het bos, die voor het grootste deel privaat eigendom is. We negeren diverse borden van “propriété privée” en trekken verder opwaarts de beboste heuvels in. We zien sporen van banden en omwoeld zand en dit deel van het terrein wordt duidelijk gebruikt voor motorcross maar buiten het kraken van de takken en bladeren horen we geen moto’s in de buurt. Na een 20 tal minuten stappen toont onze GPS dat we dieper het bos in moeten, echter hoe dieper we het bos in trekken hoe luider we geluid van een kettingzaag horen. Plots zien we tussen de bomen een man aan het werk en wel net in de richting dat we uit moeten. We hurken tussen de struiken en overlopen de mogelijkheden om ongezien voorbij te raken. Rechts aanhouden en laag blijven maar bij iedere stap die we zetten kraakt het een lieve lust. Al bij al hoeven we niet te panikeren, de man heeft een kettingzaag in de hand en oorbeschermers op, een krakende tak is niet iets waar hij nu op zal letten denken we dan en we haasten ons verder.

Eenmaal we de man voorbij zijn daalt het bos terug af en zien we in de verte ons doel, ook hier wordt de begroeiing terug dichter en dat speelt altijd in ons voordeel. heel voorzichtig kom ik uit het struikgewas en zie het kasteel nu op amper 20meter van ons vandaan liggen maar het pad voor het kasteel is net en bestaat uit een mooie grindlaag. Zowel rechts als links zien we bewoonde huizen met dure wagens op de oprit. Het kasteel ligt midden deze twee huizen in in poel van groen dus we steken snel het pad over in de hoop dat niemand van de naastliggende buren ons ziet. Missie geslaagd…

 

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén