Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Herr Benz

sized_Benz

Herr Benz (BE)

Een klein oud huisje boem vol met rommel, er is haast geen plaats om mijn statief te zetten. Ik vond het, op de slaapkamer na niet zoveel bijzonder. Bij het buitengaan wilden we nog even snel de aanpalende schuur gaan verkennen. Wat we daar vonden was heel wat anders dan het rommelige huisje hoor!. Een stokoud atelier, die voor zover we konden uitmaakten ooit dienst deed als “tegeldrukkerij”, een kleine werkruimte met wat oude machines en verder weg in de hoek, verstopt tussen dozen oude vodden en een hoop ander rommel een” Mercedes Benz 190 SL met hardtop”. Voor de kenners van dergelijke auto’s een “must have”.

Dit type werd gebouwd tussen 1955 en 1963 en was de luxe tweedeurs versie van deze “roadster”. Deze auto is een fortuin waard in de staat zoals hij daar te zien is, en het driedubbele als hij eenmaal rijklaar zou zijn. Bedragen om en bij de 160.000€ zijn niet overdreven. We hoopten toen dat deze locatie stil en verborgen zou blijven want de waarde die hier te rapen valt is enorm. Jammer genoeg is dit niet stil gebleven en al snel kwam de locatie van deze unieke auto in verkeerde handen terecht. Amper een paar maand na ons bezoek is de auto gestript tot op het koetswerk. Alles, maar dan ook alles dat kon worden meegenomen is weg.

Ik hoop van harte dat hij/zij die hieraan schuldig zijn ooit de rekening gepresenteerd krijgen…maar ook dat is ijdele hoop die reeds vervlogen is, net als de hoop dat deze prachtige auto in eenzaamheid kon verder blijven rusten…

 

 

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén