Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Terme Del Corralo

Het was een beetje twijfelen in welk board ik deze set ging plaatsen, maar uiteindelijk werd het toch dit board van “verzorging” omdat deze gebouwen hun oorsprong vinden, ergens halverwege de 19de eeuw, en zijn ontstaan uit een natuurlijke zoetwaterbron, die na onderzoek een helende werking bleek te hebben voor ziektes van het spijsverteringsstelsel.

Door de jaren heen is de oorspronkelijke bron omgetoverd tot zwembad, werd het onderdeel van een fabriek die heden nog steeds water bottelt, diende het een tijd als spa resort voor een naburig hotel en werd het, in de nasleep van de tweede wereldoorlog nog eens omgebouwd tot danszaal.

Heden liggen de gebouwen er maar triestig bij, even triest als de buurt die het heden dage is geworden, we zien schamele huizen en grauwe armoede in deze stationsbuurt. Wat ooit een prachtig gebouw was is door de jaren heen ten prooi gevallen aan vandalisme en brand. We zien sporen van druggebruik en krakers en voelen ons uiteindelijk niet echt op ons gemak op deze plaats.

Een klein stuk van dit pand wordt bewoond en de hond werd gek in z’n kleine kooi en blafte onophoudend, we besloten dan maar  om hier niet teveel tijd uit te trekken …

© 2023 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén