Lost & Abandoned Places

Urban Exploration Photography

Trip Italië 2019

19/05 tot en met 25/05

Ook dit jaar kozen we opnieuw voor een meerdaagse trip naar het mooie italië. Aangezien we een mooi aantal locaties op onze verlanglijst hadden staan en de afstanden uiteindelijk ook veel tijd in beslag zouden nemen kozen we ervoor om aankomst en vertrek vanuit een andere luchthaven te regelen.

Zondag 19/05 stipt 3:00 stapte ik bij Ringo en Artur in de auto om met pak en zak en vooral met heel veel zin richting Rome te vertrekken. Op de luchthaven vlotte alles naar wens en vertrok ons vliegtuig dit jaar mooi op tijd en konden we, in tegenstelling tot 2018, zonder vertraging onze planning aanhouden. Een beetje problemen om de huurauto vrij te krijgen, dat wel maar dat zijn we ondertussen al gewoon. Dit was de derde keer op rij dat we en extra verzekering te moesten nemen of we kregen de auto niet mee. En uiteindelijk kan je toch niets anders dan te betalen of je raakt geen stap verder.

Ondanks de hevige regen en onweersbuien bij aankomst in Rome vertrokken we vol goede moed naar onze eerste locatie en konden we deze in vrij droge omstandigheden fotograferen. Echter haalde het onweer ons snel in zodat we op de volgende plaatsen de hevige regen erbij moesten nemen. Eenmaal binnen is het allemaal wel doenbaar maar de weg heen en terug was minder leuk, het hoge gras en de struiken zorgden ervoor dat we nat werden tot op het vel en we onze kledij letterlijk konden uitwringen. Natte kledij voelt niet leuk, natte voeten nog minder.

En natte voeten heb ik gehad, om een of andere reden vielen de zolen na dag 1 letterelijk van mijn veiligheidschoenen. Geen idee wat er gebeurd was maar de zolen waren nochtans in goede conditie bij het maken van de valies maar nu was het net alsof ze verteerd waren. Ik liep dus letterlijk op mousse door het Italiaanse landschap en moest dubbel zo goed uitkijken voor glas, nagels of andere scherpe voorwerpen die nu wel heel makkelijk door de onderkant van mijn schoenen konden prikken. Ondanks deze kleine technische tegenslag en de daarmee gepaard gaande natte voeten hoopte ik dat ze het tot de zaterdagavond zouden uithouden.

Uiteindelijk zijn de weergoden ons vrij gunstig gezind geweest en trakteerden ze ons elke dag op droog en bewolkt weer, wat voor ons ideaal is om bij te fotograferen. De woensdag was de meest zonnige dag en daardoor was het vaak wat wachten en hopen op een wolkje voor de zon. We beslisten dan ook om één bepaalde buitenlocatie te skippen omdat de felle zon ons geen mooi beeldmateriaal zou opleveren.

Elke avond werd traditiegewijs afgesloten met een goede, uitgebreide maaltijd in een plaatselijk restaurantje. Daarbij hoort uiteraard een goed glas! Voor mij bestond dit uit een “quarto Vinno Rosso” en onze Tuur die koos steevast voor een “Birra”. Ringo die hield het bij water maar was dan wel de eerste in de rij om af te sluiten met een Limoncello, en ook een tweede ronde van deze lekkernij mocht niet ontbreken voor we moe maar voldaan ons bed opzochten.

Op zaterdagavond stond er 2350km op de teller en konden we 30 locaties afvinken. 2 locaties zijn niet gelukt, van de 2 checks die we deden was er 1 de moeite waard en we vonden op onze lange kilometers ook een leuke, voor ons toch nieuwe locatie en kunnen dus moe maar voldaan terugblikken om een zeer geslaagde trip !

de afgewerkte foto’s volgen later in de desbetreffende boards maar ik stuur jullie graag een paar “on the road snapshots” 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Lost & Abandoned Places

Thema door Anders Norén